رونمایی از اولین واکسن تیلریوز گاوی
به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی شیرازه، صبح امروز ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ همراه با ۱۰۰ سالگی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی مراسم رونمایی واکسن تیلر یوز گاوی که به دست دانشمندان شیرازی ساخته شده بود با حضور مسئولین استانی و کشوری رونمایی گردید.
شیرازی نژاد رئیس مؤسسه رازی شعبه شیراز گفت: مؤسسه رازی شیراز مفتخر است که ۳۰ سال در سه حوزه دام، طیور و آبزی درحالخدمت است و حال بهوسیله تلاش و کوشش شبانهروزی کارکنان و کارشناسان در دنیا بینظر است.
وی ادامه داد: امسال با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سالی که مزین گردیده به جهش تولید، انشاءالله به سقف تولیدی ۴۰۰ میلیون دوز واکسن خواهیم رسید که برای اولینبار در جنوب کشور است همچنین در حوزه تحقیقات و پژوهش فعالیتهای بسیار گستردهای را شروع کردهایم و در حال انجام است که یکی از این نتایج پس از ۱۰ سال زحمات شبانهروزی واکسن تیلریوز گاوی است که میتواند به دنیا دهم صادر شود.
شیرازی نژاد گفت: استفاده از این واکسن در بیماری تیلریا بسیار با اهمیت است و در اولویت قرار دارد؛ اما به دلیل اینکه باید واکسن را در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتیگراد در جهت انتقال و حملونقل نگهداری میکردیم و طبعاً بسیار مشکل بود باید از ازت مایع استفاده میکردیم که این مشکل استفاده از واکسن را با مشکل مواجه میکرد.
رئیس مؤسسه تحقیقاتی رازی ادامه داد: در همین راستا تحقیقاتی صورت گرفت و نهایتاً به یک محصولی که احتیاجی به نگهداری در ازت مایع ندارد رسیدیم که مورد تأیید سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفت و میتواند به سهولت به مناطق مختلف جهان ارسال شود.
به گزارش شیرازه دکتر غلامرضا گلمحمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: خوشحالم و موجب افتخار است که در دیار علم، ادب، فرهنگ، هنر و ایثار در خدمت شما هستم و موجب افتخار است که امروز یکی از دستاوردهای سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بزرگترین دستگاه پژوهشی در منطقه خاورمیانه و بینظیر در آسیا و دنیا در خدمت شماییم.
وی ادامه داد: مختصری اگر بخواهم راجع به فعالیتها و اوضاع فعالیت سازمان تحقیقات عرض کنم؛ سازمان تحقیقات دارای ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی که یکی از این مؤسسات مؤسسه رازی است ۱۰۰ سال قدمت دارد
رئیس سازمان تحقیقات افزود: مؤسسه رازی دارای ۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی در سطح کشور حدود ۲۸۵ ایستگاه تحقیقاتی و بالای ۳۰۰ پایگاه و مزرعه تحقیقاتی است.
گلمحمدی گفت: همچنین حوزه تحقیقات و فعالیت این مؤسسه از کف دریا تا نوک قله است همین چند وقت پیش بود که یکی از دانشمندان برتر حوزه کشاورزی و آبخیزداری مرحوم سید آهنگ کوثر از استان شما را از دست دادیم.
وی افزود: سازمان تات برای اولینبار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سند امنیت دانشبنیان بخش کشاورزی را توانست تقدیم کند و به تصویب برساند که توسط رئیسجمهور فقید وقت در سال قبل ابلاغ شد.
معاون وزیر کشور اشاره کرد: سازمانی با اثربخشی که هر کدام از ما از بدو تولد تا جوانی حدود یازده واکسن تزریق میکردیم، که هر واکسن آن متعلق به مؤسسه رازی است.
گلمحمدی خاطرنشان کرد: مؤسسه رازی بعد از فراگیری طاعون گاوی بعد از سال ۱۳۰۳ تأسیس شده و توانسته بحرانهایی که در زمینه بیماریهای دامی بوده کنترل کند
وی گفت: در زمینه انسانی هم اگر فلج اطفال ریشهکن شده و اگر امروز بیماریهای مثل سرخک و سرخه و دیفتری و کزاز ریشهکن شده از افتخارات و همت این مؤسسه است.
در ادامه جلسه، دکتر دهقانپور رئیس جهاد کشاورزی گفت: به عنوان خادم مردم مفتخریم از اینکه در شیراز و در مؤسسه رازی شاهد تولید چنین دستاوردهایی که به سلامت دام و طیور کشور کمک میکند هستیم و از تمام کسانی که در تولید این واکسن نقش داشتند تشکر میکنم.
وی اظهار کرد: ما افتخار بر این را داریم که دو سال پیش هم واکسنی را که به کشورهای دیگر وابسته بودیم و به سبب تحریم کمبود داشتیم تولید شد، به بهرهبرداری رسید و تجاریسازی شد که نقش بسیار مهمی در سلامت طیور دارد و باعث شد که در تلفات طیور شاهد کاهش چشمگیری باشیم.
انتهای خبر/ 224224